Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat duminica, in comuna Colibasi, judetul Giurgiu, ca saptamana viitoare va depune la Parlament un proiect privind legea dublului standard, potrivit caruia cei care vor aduce in Romania produse de o calitate inferioara celor comercializate in tara de origine vor plati "sa-i usture", scrie Agerpres.

"Saptamana viitoare voi depune in Parlament o lege care va revolutiona acest sistem: legea dublului standard. Cei care vor mai indrazni sa aduca in Romania produse de calitate mai proasta decat in tara lor vor plati, ca sa-i usture. Asta trebuie sa inteleaga toata lumea. Vor sa vina cu produse in Romania? Perfect, dar sa vina cu produse de calitate superioara, asa cum sunt si la ei in tara", a spus Dragnea duminica la TVR1.

Petre Daea spunea, in urma cu cateva saptamani, despre dublul standard ca este o realitate, nu o fictiune si de aceea a propus un amendament pentru completarea Directivei europene 29/2005, prin care se interzice comerciantului sa practice calitate dubla a produselor, fiind stabilite si amenzi de cel putin 4% din cifra de afaceri sau cel putin doua milioane euro. Intrebat despre proiectul de lege impotriva dublei calitati a produselor, care sa sanctioneze firmele ce comercializeaza produse de calitate mai slaba decat in tarile de origine, la care a facut referire presedintele PSD, Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii a precizat ca trebuie masuri radicale si ca autoritatile din Romania au in vedere praguri ale amenzilor mai mari de 4% din cifra de afaceri.

"Trebuie masuri aspre, radicale, pentru ca nu este posibil sa tratezi diferit un consumator din Romania sau un consumator din alta parte, pe piata unica. Vom face precizarile juridice necesare in asa fel incat aceasta posibilitate sa nu existe in Romania si sa fim in egalitate cu fiecare cetatean din UE pentru fiecare produs pe care il punem pe masa consumatorului.(..) Amenda va fi minim 4%. Iar statul membru poate sa ridice acest procent. Sigur ca ne gandim la praguri cat mai mari pentru a descuraja o asemenea practica. Se poate mai mult. Se va stabili cat va fi acest procent. Daca n-ai posibilitatea sa ai acest procent, legiuitorul iti da posibilitatea sa operezi cu amenzi de peste doua milioane de euro. Iata ca sunt solutii sa descurajam o asemenea activitate", a subliniat Daea.

Citeste si:
Motivul pentru care Dragnea NU ar fi trebuit sa iasa din inchisoare
Motivul pentru care Liviu...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dancila spune ca nu a discutat cu Liviu Dragnea