5 Iunie 2019

Unda verde pentru dezincriminarea faptelor de coruptie daca bunurile obtinute sunt pentru terti



Curtea Constitutionala (CCR) a respins miercuri, cu o majoritate de 5 la 4, sesizarea opozitiei privind legea 78/2000, in sensul dezincriminarii faptelor de coruptie in cazul in care acestea sunt savarsite in scopul obtinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase, precum si in cazul in care sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine de alte foloase decat cele materiale

Potrivit surselor citate, votul a fost unul ”la mustata”. Judecator raportor a fost Livia Stanciu, care a recomandat respingerea modificarii legislative. Alaturi de ea au votat judecatorii Maya Teodoroiu, Stefan Minea si Marian Enache. In schimb, s-au pronunat pentru dezincriminarea faptelor de coruptie daca foloasele sunt obtinute pentru altcineva judecatorii Daniel Morar, Mona Pivniceru, Petre Lazaroiu, Valer Dorneanu si Attila Varga, conform G4Media.ro.

Context: Pe 2 mai, PNL si USR au depus la Curtea Constitutionala o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii de modificare si completare a art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.



Citeste si