Guvernul discuta in sedinta de miercuri consecintele asupra Romaniei ce curg dintr-o hotarare a Tribunalului Uniunii Europene din 18 iunie 2019 privind litigiul fratilor Ioan si Viorel Micula si companiilor acestora cu statul roman, respectiv posibilitatea intrarii tarii in default, scrie Mediafax.

„Ar exista posibilitatea extrem de grava a activarii clauzelor de cross-default pe toate imprumuturile suverane – putand atrage astfel intrarea in default a Romaniei. De altfel, riscul de executare silita va putea aparea si in Romania, intrucat in dosarul de contestatie la executare nr. 15755/3/2014 instanta a dispus repunerea pe rol si a acordat termen pentru 4 septembrie 2019”, arata documentul pe care ministrul Finantelor Eugen Teodorovici il va prezenta Executivului.

Speta priveste un sir de procese in care statul roman a fost actionat in instante internationale de catre de cetatenii suedezi Ioan si Viorel Micula si societatile European Food S.A., Starmill S.R.L., Multipack S.R.L. impotriva Romaniei, in temeiul Acordului privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor intre Guvernul Romaniei si Regatul Suediei.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri