IGSU anunta ca astazi se efectueaza ultima verificare din seria testelor pe RO-ALERT

IGSU va transmite, marti, in intervalul orar 09,00 - 12,00, prin intermediul sistemului RO-ALERT, mesaje test de avertizare a populatiei pe toate telefoanele mobile din aria de acoperire a celulelor de telefonie.

Telefoanele configurate pentru primirea mesajelor RO-ALERT vor receptiona urmatorul mesaj: "TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea masurilor de autoprotectie".

"Aceasta este ultima verificare din seria testelor alocate sistemului RO-ALERT, teste care au avut loc incepand cu data de 17 iulie. Numai in cazul persistentei unor erori, perioada ar putea fi prelungita, urmand a comunica public intervalul alocat verificarii sistemului RO-ALERT", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) transmis AGERPRES.

Dezactivarea optiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandata, avand in vedere efectele ce pot fi generate asupra vietii comunitatilor in cazul producerii situatiilor de urgenta reale, precizeaza sursa citata.

"Totodata, va adresam rugamintea de a nu apela numarul unic de urgenta 112 pentru a semnala eventuale deficiente ale sistemului RO-ALERT", se mentioneaza in comunicat.

Citeste si:
Medicul care îngrijea pacienții de la secția ATI Neamț, transferat...
IGSU: Medicul care îngrijea...

Departamentul pentru Situatii de Urgenta si IGSU dau asigurari ca aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situatii de urgenta reale.

"Suntem constienti de disconfortul creat si ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri, insa derularea acestor teste este obligatorie avand in vedere scopul pentru care a fost conceput sistemul de avertizare RO-ALERT! Asiguram cetatenii ca toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialistii angrenati in tot acest proces, urmand ca disfunctionalitatile sa fie remediate in timpul cel mai scurt posibil", precizeaza IGSU.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri