Parchetul General: Procurorii din Caracal nu au interzis intrarea in casa lui Dinca. De comun acord cu politistii au amanat pana la ora 6

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal nu le-au interzis politistilor sa patrunda in locuinta lui Gheorghe Dinca, autorul crimelor de la Caracal, arata Parchetul General, intr-un comunicat de presa.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal nu le-au interzis lucratorilor de politie sa patrunda in domiciliul prezumtivului autor Dinca Gheorghe, dupa ce l-au identificat. In raport de constatarile din teren, de comun acord, procurorii si lucratorii de politie au apreciat ca nu este oportuna patrunderea in domiciliu inainte de ora 6,00, intrucat exista riscul compromiterii probelor in situatia in care autorul nu se afla acolo", sustine marti Parchetul General intr-un comunicat de presa.

Parchetul General il contrazice astfel pe fostul sef al Politiei Romane Ioan Buda, care declara vineri ca politistii au cerut "imperativ" sa intervina in locuinta criminalului, chiar si fara mandat, insa procurorul de caz nu a fost de acord.

Parchetul a dat publicitatii marti rezultatele controlului efectuat la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal si DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, demarat pentru a se stabili modul de derulare a anchetei in cazul criminalului din judetul Olt, avand in vedere ca au existat anumite disfunctionalitati in aplicarea legii.

Parchetul General mai spune ca s-au constatat nerespectari ale dispozitiilor procedurale in activitatea de inregistrare a cauzei ce a format obiectul dosarului nr. 1883/P/2019 al Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, precum si un management defectuos al cauzei.

Citeste si:
Parchetul General preia ancheta in cazul protestului de vineri
Parchetul General preia de la...

De asemenea, s-au constatat sincope in comunicarea dintre organele de politie si procurori, constand in aceea ca dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal dupa aproximativ cinci ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea si dispunerea masurilor necesare in vederea localizarii si identificarii autorului cu intarziere.

Parchetul General anunta ca, in completare, se va dispune efectuarea unui control, de catre Serviciul de Indrumare si Control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, cu privire la respectarea normelor procedurale privind primirea/ inregistrarea lucrarilor, repartizarea dosarelor si continuitatea in lucrarile repartizate, ritmicitatea efectuarii actelor de urmarire penala.

Raportul intocmit a fost trimis si Inspectiei Judiciare pentru a fi avut in vedere in cauza in care se efectueaza cercetari.

Totodata, in temeiul art. 69 alin. 1 si 2 din Legea nr. 303/2004 privind organizarea judiciara, un exemplar al raportului a fost comunicat ministrului Justitiei.

Citeste si:
DNA face percheziţii la Apele Române, după ancheta de la Recorder
DNA face percheziţii la Apele...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri