Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal nu le-au interzis politistilor sa patrunda in locuinta lui Gheorghe Dinca, autorul crimelor de la Caracal, arata Parchetul General, intr-un comunicat de presa.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal nu le-au interzis lucratorilor de politie sa patrunda in domiciliul prezumtivului autor Dinca Gheorghe, dupa ce l-au identificat. In raport de constatarile din teren, de comun acord, procurorii si lucratorii de politie au apreciat ca nu este oportuna patrunderea in domiciliu inainte de ora 6,00, intrucat exista riscul compromiterii probelor in situatia in care autorul nu se afla acolo", sustine marti Parchetul General intr-un comunicat de presa.

Parchetul General il contrazice astfel pe fostul sef al Politiei Romane Ioan Buda, care declara vineri ca politistii au cerut "imperativ" sa intervina in locuinta criminalului, chiar si fara mandat, insa procurorul de caz nu a fost de acord.

Parchetul a dat publicitatii marti rezultatele controlului efectuat la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal si DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, demarat pentru a se stabili modul de derulare a anchetei in cazul criminalului din judetul Olt, avand in vedere ca au existat anumite disfunctionalitati in aplicarea legii.

Parchetul General mai spune ca s-au constatat nerespectari ale dispozitiilor procedurale in activitatea de inregistrare a cauzei ce a format obiectul dosarului nr. 1883/P/2019 al Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, precum si un management defectuos al cauzei.

Citeste si:
Interlopii din Caracal se ataca: Oamenii lui Codita cara votanti PSD!
Interlopii din Caracal se...

De asemenea, s-au constatat sincope in comunicarea dintre organele de politie si procurori, constand in aceea ca dosarul a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal dupa aproximativ cinci ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea si dispunerea masurilor necesare in vederea localizarii si identificarii autorului cu intarziere.

Parchetul General anunta ca, in completare, se va dispune efectuarea unui control, de catre Serviciul de Indrumare si Control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, cu privire la respectarea normelor procedurale privind primirea/ inregistrarea lucrarilor, repartizarea dosarelor si continuitatea in lucrarile repartizate, ritmicitatea efectuarii actelor de urmarire penala.

Raportul intocmit a fost trimis si Inspectiei Judiciare pentru a fi avut in vedere in cauza in care se efectueaza cercetari.

Totodata, in temeiul art. 69 alin. 1 si 2 din Legea nr. 303/2004 privind organizarea judiciara, un exemplar al raportului a fost comunicat ministrului Justitiei.

Citeste si:
Crimele de la Sapoca: managerul spitalului a demisionat
Crimele de la Sapoca:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Euroins lanseaza o polita de asigurare pentru judecatori si procurori