Romania este pe locul doi in topul tarilor depistate cu nereguli in utilizarea fondurilor europene / OLAF a recuperat in ultimul an 371 de milioane de euro din fraudele cu banii dati, la nivelul UE, pentru coeziune si agricultura

Companii fantoma care cauta fonduri europene pentru deghizarea comertului cu falsuri, fraude in promovarea produselor agricole continentale (bani care sunt spalati prin terte tari), participarea criminalitatii organizate la manipularea fondurilor pentru lagarele de refugiati si evaziunea la taxele vamale de catre grupurile infractionale organizate (doar intrarea nereglementara a materialelor textile si incaltaminte ar insemna o evaziune de 2,500 miliarde), noteaza publicatia spaniola Diario Vasco, preluata de Rador.

Acestea au fost cele patru tendinte de comportament grav care au declansat alarma in cadrul Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), in cursul ultimului an, potrivit raportului prezentat marti de agentia comunitara, la Bruxelles. Documentul evidentiaza deschiderea a 219 investigatii, dupa ce expertii lor au analizat informatiile din 1.259 de cazuri. Concret, 167 dintre aceste investigatii au fost incheiate cu emiterea a 256 de recomandari catre autoritatile nationale si comunitare competente. Drept urmare, OLAF subliniaza ca a obtinut recuperarea a 371 de milioane de euro pentru bugetul UE.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri