Romania, pe locul doi in topul tarilor depistate cu probleme in utilizarea fondurilor europene

Romania este pe locul doi in topul tarilor depistate cu nereguli in utilizarea fondurilor europene / OLAF a recuperat in ultimul an 371 de milioane de euro din fraudele cu banii dati, la nivelul UE, pentru coeziune si agricultura

Companii fantoma care cauta fonduri europene pentru deghizarea comertului cu falsuri, fraude in promovarea produselor agricole continentale (bani care sunt spalati prin terte tari), participarea criminalitatii organizate la manipularea fondurilor pentru lagarele de refugiati si evaziunea la taxele vamale de catre grupurile infractionale organizate (doar intrarea nereglementara a materialelor textile si incaltaminte ar insemna o evaziune de 2,500 miliarde), noteaza publicatia spaniola Diario Vasco, preluata de Rador.

Acestea au fost cele patru tendinte de comportament grav care au declansat alarma in cadrul Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), in cursul ultimului an, potrivit raportului prezentat marti de agentia comunitara, la Bruxelles. Documentul evidentiaza deschiderea a 219 investigatii, dupa ce expertii lor au analizat informatiile din 1.259 de cazuri. Concret, 167 dintre aceste investigatii au fost incheiate cu emiterea a 256 de recomandari catre autoritatile nationale si comunitare competente. Drept urmare, OLAF subliniaza ca a obtinut recuperarea a 371 de milioane de euro pentru bugetul UE.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
România, cele mai multe dosare de fraudă cu fonduri europene în 2019
România, cele mai multe...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri