Mai multi deputati PSD si minoritati au depus, in Parlament, un proiect legislativ care prevede stabilirea unor masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului, mai exact pedepse cu inchisoarea de la 3 luni la 10 ani, scrie Mediafax.ro.

”Prezenta lege are ca scop stabilirea unor masuri pentru prevenirea si combaterea antitiganismului. Fapta persoanei de a promova, in public, in orice mod, idei, conceptii sau doctrine antitiganiste se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi. Distribuirea sau punerea la dispozitia publicului, prin orice mijloace, de stiri si informatii, materiale antitiganiste constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 5 ani. Confectionarea, vanzarea, raspandirea, precum si detinerea in vederea raspandirii de simboluri antitiganiste se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani si interzicerea unor drepturi. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si utilizarea in public a simbolurilor antitiganiste”, prevede proiectul legislativ.

Totodata, „nu constituie infractiune daca vanzarea de simboluri atitiganiste este savarsita in interesul artei sau stiintei, cercetarii ori educatiei sau in scopul dezbaterii unor aspecte de interes public”.

Cititi materialul integral pe Mediafax.ro.

Citeste si:
MFP: Inchisoare pentru datornici si pedepse reduse pentru evazionisti
Eugen Teodorovici propune...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Teodorovici da lamuriri la proiectul privind inchisoarea datornicilor