Dan Stroe, fost director al Directiei de Investitii Achizitii Publice si Servicii Interne din Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), a fost pus sub urmarire penala de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru alte doua fapte de trafic de influenta, noteaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis vineri Agerpres, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Dan Stroe, la data faptelor director al Directiei de Investitii Achizitii Publice si Servicii Interne din ANAF, pentru savarsirea a doua infractiuni de trafic de influenta.

"Anterior, in aceeasi cauza, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale a lui Dan Stroe, in aceeasi calitate, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si instigare la spalare a banilor", se precizeaza in comunicat.

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, in perioada iulie 2011-februarie 2012, Dan Stroe, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri suma totala de 6.922.790 lei (3.020.588 lei, 1.257.902 lei si 2.644.300 lei), reprezentand pretul influentei pe care acesta din urma ar fi exercitat-o asupra colegilor sai cu atributii in procedura de achizitie, in vederea adjudecarii, de catre societatile celor trei persoane, a unor licitatii avand ca obiect achizitionarea de catre institutia publica a unor produse software.

"Banii respectivi (reprezentand 10% si 20% din valoarea contractelor) ar fi fost remisi functionarului indirect, prin transfer bancar, in contul unor societati indicate si controlate de acesta din urma, in baza unor contracte fictive de prestari servicii", mentioneaza anchetatorii.

Intr-unul dintre cazuri, arata sursa citata, functionarul public l-ar fi determinat pe administratorul uneia dintre societatile agreate sa incheie contractele respective in scopul de a disimula originea ilicita a sumelor pretinse si primite.

Anterior, precizeaza DNA, in cursul anului 2016, intr-o alta cauza penala, Dan Stroe a incheiat cu procurorii anticoruptie un acord de recunoastere a vinovatiei, ce a fost admis de Tribunalul Bucuresti, care l-a condamnat la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri