Asistam la un conflict mocnit in interiorul sistemului judiciar din Romania. Mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii pregatesc initierea procedurii de inlocuire a actualului presedinte al institutiei, scrie Digi24.ro.

Surse din randul membrilor CSM au declarat pentru Digi24 ca de-a lungul ultimelor luni s-au adunat nemultumiri ale unora dintre ei legate de modul in care Lia Savonea organizeaza sedintele sau gestioneaza comunicarea CSM cu alte institutii.

Sefa CSM a intrat in conflict si cu actualul ministru al justitiei, Ana Birchall. Ministrul justitiei i-a transmis sambata o scrisoare presedintei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, in care ii reproseaza acesteia maniera netransparenta in care a convocat plenul Consiliului de marti, solicitand explicatii pentru „urgenta” sedintei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are, marti, pe ordinea de zi, printre altele, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Este pentru a sasea oara cand CSM incearca validarea Adinei Florea la SIIJ.

Citeste materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
o persoana cu invaliditate gradul I somata de ANAF sa renunte la nunti
Revista presei 13 noiembrie:...
Sursa foto: agerpress Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revista presei: cat ii costa pe bucuresteni transportul gratuit