Ministerul Justitiei cere Parlamentului sa proroge pana la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipata a magistratilor, a anuntat, joi, ministrul Catalin Predoiu.

"Ministerul Justitiei cere Parlamentului Romaniei sa proroge pana la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipata a magistratilor, trecerea de la completele de 2 la 3 judecatori, trecerea la o scolarizare de la 2 la 4 ani la INM. Cerem Parlamentului sa adopte aceasta prorogare pana la incheierea acestei sesiuni", a spus Predoiu, intr-o conferinta de presa la sediul MJ, scrie Agerpres.

El a aratat ca, saptamana viitoare, MJ va participa la sedinta Comisiei Juridice din Senat si spera intr-o solutie buna pentru sistemul judiciar.

"Am fundamentat aceasta pozitie atat pe analiza interna la nivelul conducerii ministerului, cat si pe baza consultarilor pe care le-am desfasurat si le desfasuram in continuare cu sistemul judiciar. Ministerul are in aceasta privinta o pozitie comuna cu cea exprimata de CSM care ne-a comunicat si in scris punctul de vedere", a mai spus Predoiu.

El a precizat ca, pana la 31 decembrie, Ministerul Justitiei nu are in perspectiva alta modificare a legilor decat cele trei mentionate, respectiv schema de pensionare anticipata, completele de judecata si Institutul National al Magistraturii.

Citeste si:
Mai cresc salariile si pensiile anul acesta in contextul...
Sunt afectate majorarile de...

"Este esential ca Parlamentul sa coopereze loial in aceasta actiune care tine de buna functionare a sistemului judiciar si sa avem pana la 31 decembrie in Monitorul Oficial cele trei modificari cerute si de CSM, atentie! Mai departe, intentia ministerului e sa-si exercite atributiile, respectiv sa faca propuneri legislative in domeniul judiciar", a afirmat Catalin Predoiu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Ministrul Muncii: Pensiile vor creste, sumele sunt prevazute in buget
Setari Cookie-uri