Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, ca Bucurestiul nu figureaza in proiectul Guvernului de rectificare a bugetului de stat, postat in urma cu o zi pe pagina web a Ministerului Finantelor Publice, scrie Agerpres.

Desi am comunicat prompt datele care ne-au fost solicitate pentru viitoarea rectificare bugetara, Bucurestiul nu apare in proiectul pe care Guvernul intentioneaza sa il adopte. Constat ca nevoile bucurestenilor sunt ignorate de administratia centrala, in conditiile in care Bucurestiul este cel mai mare pol de dezvoltare a tarii si cel mai mare contributor la PIB-ul Romaniei", a declarat Firea, potrivit unui comunicat al PMB.

Conform aceleiasi surse, Ministerului Finantelor Publice a solicitat Municipiului Bucuresti, "pentru proxima rectificare bugetara", necesarul de finantare pana la sfarsitul anului pentru anumite categorii de servicii publice descentralizate din Capitala (crese, camine de batrani, evidenta persoanelor etc), iar Primaria Capitalei "a raspuns punctual, in termenul indicat, solicitand - pentru aceste categorii de servicii publice - o suplimentare cu 62,4 milioane de lei a bugetului Capitalei".

PMB a solicitat 7,5 milioane de lei destinati caminelor pentru persoanele varstnice, 15,8 milioane pentru crese, 9,7 milioane pentru servicii publice comunitare de evidenta a persoanelor, 4,4 milioane pentru contributii pentru plata sprijin pentru personalul neclerical angajat in unitatile de cult si 25 de milioane de lei pentru institutii de cultura descentralizate incepand cu anul 2002.

"Cu toate acestea, proiectul de Ordonanta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019 - publicat ieri de Ministerul de Finante - nu prevede niciuna dintre sumele solicitate de Municipiul Bucuresti. Necesarul de suplimentare a bugetului Capitalei este mult mai mare, nu se rezuma la cele 62,4 milioane de lei solicitate de noi; aceasta suma corespunde punctual cererii venite de Ministerul de Finante. Ca de fiecare data, subliniez ca sumele pe care le solicitam nu sunt un moft, ci dreptul bucurestenilor, in calitate de contributori la formarea bugetului de stat. Reamintesc ca Primaria Capitalei a fost dezavantajata inca de la constructia bugetului de stat din acest an, desi sustinem costuri consistente la cele mai importante servicii de utilitati publice - (termie, transport public, iluminat public etc) si investitii in proiecte de anvergura de care beneficiaza de multe ori si romani din alte orase, nu doar bucurestenii - cum sunt cele in spitale si de infrastructura. Numai pentru serviciile RADET si STB, subventia in acest an se ridica la 2 miliarde de lei", a subliniat edilul Capitalei.

PMB aminteste ca prin legea bugetului de stat a fost repartizata Bucurestiului in acest an, pentru aceste categorii de servicii publice descentralizate, suma de 30,8 milioane de lei. La 31 octombrie, aceste cheltuieli se ridica deja la aproximativ 71 de milioane de lei, estimarea pentru intreg anul 2019 fiind de circa 93 de milioane de lei. "Rezulta, asadar, o contributie de la bugetul de stat, pentru aceste servicii descentralizate, de doar 33,11%", precizeaza PMB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri