Senatul a adoptat luni, in plen, propunerea legislativa privind unele masuri de regim fiscal derogatoriu, initiata de social-democratul Serban Nicolae, conform careia se pot reduce cu 50% impozitele locale calculate pentru constructiile ridicate pe grinduri si unele activitati economice desfasurate pe aceste terenuri.

Potrivit raportului comun de admitere intocmit de comisiile de buget si economica ale Senatului, actul normativ prevede instituirea regimului fiscal derogatoriu pentru terenurile sub forma insulelor, grindurilor si altor suprafete de uscat, pentru constructiile edificate pe acestea si pentru anumite activitati economice autorizate cu scopul de a crea locuri de munca si de a creste veniturile bugetare, conform Agerpres.ro.

Propunerea legislativa stipuleaza ca terenurile si constructiile respective intra in domeniul public al statului si in administratia unitatilor administrativ-teritoriale, iar activitatile economice ce se pot desfasura sunt cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, jocuri de noroc, precum si cele de servicii conexe.

Prevederile propunerii legislative nu se aplica terenurilor prevazute de Legea 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si terenurilor care au regim de arie naturala protejata, se mentioneaza in raportul comun al comisiilor de specialitate.

Actul normativ a fost reluat de Serban Nicolae prin modificarea primei variante a acestui proiect pe care CCR l-a declarat neconstitutional pe 5 iunie.

Propunerea legislativa privind unele masuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, constructii edificate pe acestea si anumitor activitati economice autorizate va fi dezbatuta de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Insula Belina ar putea fi paradis fiscal

Taxe injumatatite pentru turism si jocuri de noroc, pentru afaceri situate pe insule sau grinduri. Proiectul senatorului PSD Serban Nicolae privind paradisurile fiscale a fost adoptat marti de Comisia Juridica si de plenul Camerei Deputatilor. Opozitia a acuzat ca proiectul este unul cu dedicatie pentru Liviu Dragnea.

Compania Tel Drum cere inapoi in justitie Insula Belina, aflata acum in proprietatea statului. Societatea s-a adresat Tribunalului Teleorman, pentru a suspenda hotararea Consiliului Judetean de a inapoia terenul Apelor romane. Compania sustine ca in cei cinci ani de la preluarea insulei de catre stat nu au fost facute deloc investitii, conform Digi24.ro.

Sursa foto: Agerpres.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri