Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede abrogarea recursului compensatoriu, adoptata de Camera Deputatilor in calitate de for decizional pe 4 decembrie, scrie Digi24.

Klaus Iohannis a semnat "decretul privind promulgarea Legii de abrogare a Legii nr. 169/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal", potrivit Administratiei Prezidentiale.

Un numar de 22.917 persoane condamnate au fost eliberate din inchisoare ca urmare a recursului compensatoriu din 19 octombrie 2017 - data intrarii in vigoare a legii - pana la 2 decembrie 2019, conform Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Furtul si talharia calificate sunt cele mai numeroase infractiuni savarsite de respectivele persoane.

In 4 decembrie, plenul Camerei Deputatilor a adoptat in calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilita perioada pentru care se aplica masurile compensatorii persoanelor detinute in conditii improprii.

Referitor la subiect, premierul Ludovic Orban afirma ca abrogarea Legii recursului compensatoriu va avea efecte doar pentru viitor. Seful Executivului a precizat ca masura nu inseamna ca imediat dupa abrogare nimeni nu va mai beneficia de prevederile acestei legi.

Proiectul a fost respins de Senat, prim for legislativ sesizat, pe 11 iunie. Proiectul de lege a fost initiat de PNL si a fost comasat cu cel al USR.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri