Consiliul Concurentei a sanctionat cu peste 94.000 de euro doua companii de paza pentru ca au trucat o licitatie organizata de Regia Nationala a Padurilor Romsilva.

Consiliul Concurentei a sanctionat cu 449.529 lei (94.240 euro) companiile Safety Securty SRL si Spartan Paza si Protectie SRL pentru trucarea unei licitatii organizate de Regia Nationala a Padurilor Romsilva RA, prin Directia Silvica Hunedoara, in vederea atribuirii contractului: “Contract de prestare servicii de paza – DS Hunedoara 2017“.

Autoritatea de concurenta a constatat ca, cele doua companii s-au inteles si, in urma unui schimb de informatii sensibile, si-au coordonat comportamentului concurential, astfel incat sa nu se concureze in cadrul licitatiei.

Amenzile au fost aplicate astfel:

  • Safety Security SRL: 396.608 lei
  • Spartan paza si Protectie SRL: 52.921 lei

Avand suspiciuni referitoare la cele doua companii, RNA Romsilva a sesizat Aautoritatea de Concurenta, care a declannsat investigatia in noiembrie 2017.

Citeste si:
Olanda, Austria si Germania detin 40% din investitiile din Romania
TOP Investitori in Romania....

Conform Legii Concurentei, sunt interzise orice intelegeri intre companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect impiedicarea, restrangerea sau denaturarea concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia, in special cele care stabilesc, direct sau indirect, preturi de cumparare ori de vanzare sau orice alte conditii de tranzactionare.

Sursa foto: pit24 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Spitalul Universitar, amendat pentru cadavrul abandonat pe hol