Amenzi de pana la 6 mii de lei si peste o suta de ore de munca in folosul comunitatii pentru cei care ii deranjeaza pe vecini cu bormasina ori la petreceri galagioase. Iar daca recidivam, sanctiunile sunt si mai dure. Noile prevederi au intrat in vigoare de astazi, scrie Digi24.

Mare atentie atunci cand ascultati muzica sau faceti mici lucrari de amenajare in locuinta. Incepand de astazi, 26 ianuarie, sanctiunile pentru cei care ii deranjeaza pe vecini cresc semnificativ. Este vorba de amenzi care pot ajunge pana la 6.000 de lei si pana la 150 de ore de munca in folosul comunitatii.

Noua lege prevede amenda intre 200 si 1.000 de lei pentru cei care tulbura linistea vecinilor folosind orice aparat sau strigate si larma. Daca fapta se repeta in 24 de ore, amenda se ridica la 1.500 de lei si 100 de ore de munca in folosul comunitatii.

Vor fi sanctionati si cei care deranjeaza vecinii noaptea sau la pranz. Amenda ajunge la 3.000 de lei si 120 de ore de munca in folosul comunitatii daca fapta se repeta. Si cei care organizeaza petreceri sunt vizati de noile masuri. In prima faza, sanctiunea este cuprinsa intre 2.000 si 3.000 de lei, iar daca nu se conformeaza vor avea de platit intre 3.000 si 6.000 de lei, si, bineinteles pana la 150 de ore de munca in folosul comunitatii.

Citeste si:
Concurenţa a pus ochii pe comercianţii de măsti medicale: riscă...
Consiliul Concurenţei...
Sursa foto: Antonio Guillem/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Daimler, pierderi uriașe în problema emisiilor diesel la Mercedes
Setari Cookie-uri