Bucureștiul riscă să piardă potențiala finanțare din fonduri europene a proiectului care prevedea construirea unui mare incinerator de deșeuri municipale, scrie G4Media.ro, care citează surse europene și guvernamentale.

Principalul motiv? Autoritățile din București și Ilfov nu s-au pus de acord cu amplasamentul incineratorului. Inițial, în august 2019, Consiliul General al Municipiului București a vrut să îl construiască pe locul actualei centrale CET Progresu, în Sectorul 4, pe Strada Pogoanelor 1A.

Dar pentru că primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, s-a opus și a amenințat cu declanșarea unui referendum local, Primăria condusă de Gabriela Firea a căutat altă soluție, iar în februarie acest an Consiliul General a adoptat o hotărâre prin care va căuta un teren pe care să-l cumpere.

Dar toate aceste amânări au impact asupra posibilei finanțări a proiectului cu fonduri europene, esențiale pentru o investiție estimată de consultant la 146,5 milioane de euro.

”În cadrul acestui proiect care este încă în analiză, s-au cerut foarte multe clarificări părții române. Până în acest moment, mare parte din aceste clarificări nu au venit sau nu au oferit date care să înlături dubiile că acest proiect este unul util politicilor UE”, au declarat pentru G4Media.ro surse europene.

Citeste si:
Firea: Incineratorul de la Glina nu degaja niciun miros neplacut
Firea: Incineratorul de namol...

Primăria București nu a răspuns la întrebările adresate de G4Media.ro pe această temă.

Citește mai multe aici.

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Fonduri europene 2020: Cum poți obține până la 1 milion de euro finanțare
Setari Cookie-uri