14 Aprilie 2020

O tânără liberală condamnată penal, contract de 500.000 de lei pentru combinezoane cu Spitalul Suceava



Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a făcut în plină pandemie de coronavirus o achiziție contrversată. La începutul lunii aprilie, o societate din Berceni, fără activitate de la înființare, a primit de la spitalul sucevean un contract de 500.000 de lei.

Patroana firmei, Jenica (Jenny) Slav, are 35 de ani, este membru activ al PNL Berceni și, în urmă cu doi ani, a fost condamnată la 10 luni și 20 de zile de închisoare pentru mărturie mincinoasă și instigare la infracţiunea de înşelăciune într-o poveste în care s-a demonstrat că furase un telefon mobil. În acest dosar, Slav a stat o noapte după gratii, scrie G4Media.

Număr de telefon incorect

La 1 aprilie, cu câteva ore înainte ca managermentul unității medicale să fie preluat de Armată, Spitalul din Suceava a atribuit un contract de 500.000 de lei, fără TVA, firmei Romjenslav SRL Berceni. Tranzacția presupunea furnizarea de către firma din Ilfov a 10.000 de combinezoane ”Compoziție 100% polipropilenă (nețesut). Produsul este de unică folosință fără certificări, este un produs Fabricat în România. Greutate(gr/mp): 100” (Sursa descrierii: SICAP). Prețul pentru un combinezon: 50 de lei. Numărul de telefon al firmei, postat la această tranzacție este greșit/incorect: 0123456795. ”Nu aveam un număr de fix și de aceea am scris așa”, a declarat Slav, în ciuda faptului că pot fi lăsate și numere de mobil.

O clauză foarte avantajoasă pentru furnizor a fost plata sumei în termen de 24 de ore de la data recepției produselor. De cele mai multe ori, termenul de plată stabilit de autoritățile contractante este de 10-15-30-60 de zile.

„Nu pot să vă dau nici o relație acuma, vă rog să vă adresați Biroului de Achiziții”, a fost reacția medicului Florin Filip, cel care era interimar la conducere la momentul atribuirii contractului.



Citeste si