Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu nu a demisionat, deși Raluca Turcan a cerut acest lucru

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Liliana Coldea, nu a renunţat la funcţie, deşi vicepremierul Raluca Turcan a declarat că îi aşteaptă demisia, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Decebal Todăriţă, scrie Agerpres.

"În momentul de faţă, doamna conferenţiar doctor Liliana Coldea se află la serviciu şi îşi exercită în continuare funcţia de manager", a declarat Decebal Todăriţă.

Vicepremierul Raluca Turcan anunţa că directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, a demisionat şi că aşteaptă şi demisia directorului SCJU Sibiu, Liliana Coldea.

"Am ajuns într-un punct care reclamă măsuri mult mai stricte, iar obiectivul lor îl reprezintă protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor din Sibiu. Nimic nu este mai presus de sănătate, dar acest lucru nu se poate fără un efort comun, al tuturor; trebuie să fim cu toţii solidari şi eficienţi. Acest virus este un inamic al tuturor românilor şi reprezintă un pericol pentru bătrâni şi tineri deopotrivă. Am luat o serie de decizii prin care situaţia actuală va fi remediată, inclusiv la nivelul instituţiilor judeţului Sibiu pentru ca acestea să devină mai eficiente în raport cu oamenii şi cu atribuţiile pe care le au. Astfel, măsurile în privinţa eficientizării instituţiilor din judeţul Sibiu au plecat de la revocarea din funcţie a subprefectului, care a fost la conducere în ultimele două săptămâni, perioadă în care ar fi fost nevoie de mai multă eficienţă. Am primit şi decizia directorului DSP de a demisiona şi aştept demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu. Pentru mine e evident că, pentru ca un om să aibă încredere în spital, spitalul trebuie să inspire această încredere", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că SCJU Sibiu ar urma să fie controlat de Ministerul Sănătăţii, pentru a se verifica cum s-a procedat în cazul pacienţilor COVID-19.

Citeste si:
Un barbat internat la Spitalul Sapoca a omorat patru pacienti
Un barbat internat la...

"Cunoaştem faptul că au fost date memorii la nivelul managementului spitalului şi poate de aceea trebuie să vină să facă Ministerul Sănătăţii, să vadă ce s-a întâmplat. DSU are rol inclusiv la UPU, dar când intrăm în zona spitalului şi managementul spitalului, aici trebuie să intervină Ministerul Sănătăţii", a spus Raed Arafat.

Liliana Coldea ocupă funcţia de director al SCJU din luna mai. Atunci a fost organizat un concurs pentru postul de director general al spitalului sibian, la care s-a prezentat doar ea. Schimbarea din funcţie a directorului general al spitalului sibian se poate face fie dacă acesta demisionează, fie dacă este demis de către Consiliul Judeţean, în baza unui raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri