Tribunalul Constanța a decis: pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc

Instanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, care a încercat să obțină anularea măsurii care impune ca la pelerinaje să participe doar localnici. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, dar poate fi contestată. În urmă cu o zi, ÎPS Teodosie a mers personal la tribunal, ca să susțină că libertatea religioasă nu poate fi îngrădită nici măcar în timpul unei crize sanitare.

Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Constanța. Poate fi contestată în 5 zile, dar având în vedere că Sfântul Andrei este în 30 noiembrie, acțiunea nu ar mai avea finalitate, potrivit Digi24.

Pe 23 noiembrie, Tribunalul Constanţa a admis cererea Arhiepiscopiei Tomisului de preschimbare a termenului de judecată, pentru 24 noiembrie, în procesul intentat împotriva hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) ce interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi, cerând anularea parţială a acesteia.

Iniţial, instanţa stabilise ca termen de judecată data de 4 decembrie.

Pe portalul Tribunalului Constanţa, este înregistrată, cu data de 18 noiembrie, cererea Arhiepiscopiei Tomisului de anulare parţială a HCJSU Constanţa nr. 72/10.11.20, cu privire la articolele ce interzic participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Citeste si:
Biserica Română vrea cu orice preț să organizeze pelerinajul de Sf....
Arhiepiscopia Tomisului vrea...

Pe data de 14 noiembrie, Arhiepiscopul Teodosie a declarat că dacă se va dovedi că va fi împiedicată organizarea pelerinajului anual de la Peştera Sf. Apostol Andrei, din data de 30 noiembrie, în temeiul unor măsuri de limitare a efectelor pandemiei cu noul coronavirus, atunci va căuta soluţii în instanţă pentru a ţine datinile bisericeşti.

Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului/Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri