ANPC a amendat Telekom pentru nereguli în ofertele la telefonie mobilă şi internet

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat o companie din sectorul telecom cu 7.000 de lei pentru nereguli în ofertele de telefonie mobilă şi internet care pot crea grave prejudicii clienţilor, a scris, pe Facebook, Sorin Susanu, comisar-şef în cadrul ANPC, potrivit Agerpres.

"În ultima perioadă au început să apară tot mai multe reclame în care ne sunt prezentate informaţii extrem de atrăgătoare încercând să ne inducă în eroare prin crearea unor percepţii false cu scopul final de a ne determina să cumpărăm acele produse. Rog să analizaţi cu atenţie toate aceste "oferte miraculoase", deoarece în multe cazuri ele sunt mincinoase şi vă pot crea grave prejudicii", a arătat Susanu.

El nu precizează numele vreunei companii, însă din ofertele prezentate şi din pozele publicate rezultă că este vorba despre Telekom.

Sursa Foto: Sorin Susanu/Facebook

Citeste si:
O nouă alertă în România privind măștile neconforme: explicațiile ANPC
O nouă alertă în România...

"Un astfel de exemplu este o campanie publicitară a unei companii de telefonie care-şi prezenta serviciile inducând ideea şi percepţia de "gratis" şi "nelimitat" cu toate ca în realitate lucrurile erau diferite, respectiv: Campania BLACK FRIDAY A -------------ROMANIA care a rulat în perioada 5 - 29.11.2020 şi a promovat beneficiile ofertei MOBIL NELIMITAT a prezentat o publicitate înşelătoare, astfel: - pe de o parte în publicitatea oferită de operatorul economic NELIMITAT NET + MINUTE 50% REDUCERE 12 LUNI există diferenţe privind mărimea caracterelor (literelor) utilizate la descrierea ofertei, inducând astfel în eroare consumatorii. Totodată, menţiunea de "CEL MAI MIC PREŢ PENTRU TOATE ACESTE BENEFICII LA UN LOC" trebuie să aibă la bază elaborat un studiu de piaţă efectuat de o societate specializată în sondarea pieţei, care trebuia să specifice eşantionul şi perioada analizată pentru a se putea stabili veridicitatea informaţiei oferite", a scris Susanu.

Sursa Foto: Sorin Susanu/Facebook

Analizând aspectele menţionate, se consideră că prezentarea de publicitate în forma şi conţinutul specificat este o practică comercială înşelătoare. Amenda aplicată pentru aceste deficienţe este de 7.000 lei

Citeste si:
Principalele schimbări ale achiziției Telekom Romania (Fix) de...
Principalele schimbări ale...

"Vom continua să analizăm modul în care unii agenţi economici încearcă să inducă în eroare consumatorii şi vom aplica sancţiuni şi măsuri acolo unde se va impune", a completat reprezentantul ANPC.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri