Fostul președinte PSD Liviu Dragnea, acum încarcerat la Rahova în Dosarul DGASP, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție în dosarul vizitei din SUA, la inaugurarea lui Donald Trump.

Liviu Nicolae Dragnea, la data faptelor președinte al Camerei Deputaților și președinte PSD, este acuzat de trafic de influență (două fapte) și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, scrie HotNews.

Anunțul DNA vine în condițiile în care, miercuri, fostul lider PSD va încerca să îi convingă pe magistrații Tribunalului București să îl elibereze condiționat, după ce prima instanță i-a respins cererea. Tribunalul București va judeca contestația la decizia din 27 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care i-a respins ca neîntemeiată cererea de eliberare condiționată.

În judecată au mai fost trimiși în judecată fostul consilier parlamentar Gheorghe Dimitrescu, acuzat de cumpărare de influență, dar și trei oameni de afaceri.

Ce spun procurorii:

I. În perioada ianuarie 2017 - mai 2017, Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:

  • asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,
  • asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri).

De asemenea, Dragnea Nicolae-Liviu ra mai acceptat de la același om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai - iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalți oficiali din SUA.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri