Ideea de certificare a managementului forestier a luat naștere ca rezultat a preocupărilor de amploare vizavi de gospodărirea pădurilor. Aceasta se aplică în domenii de activitate diverse, iar cel forestier este inclus. Mai este cunoscută și ca certificarea pădurilor, care a apărut ca rezultat al îngrijorării societății față de defrișările masive înregistrate la începutul anilor 80, în pădurile tropicale.

Atribuțiile principale ale FSC®:

  • dezvoltarea de standarde diverse
  • echitarea produselor realizate din lemn
  • acreditarea organismelor de certificare și inițiative naționale FSC®

Ce este certificarea FSC®?

Aceasta denotă munca depusă zilnic pentru a îngriji pădurile din România, făcând referire și la cei care se bazează pe ele, oferind protecție diverselor specii de plante și animale ce se regăsesc în ele. Tot prin certificare FSC® sunt protejate drepturile popoarelor indigene și solicitată siguranța lucrătorilor forestieri. Gestionarea responsabilă a pădurilor din întreaga lume este ceea ce vizează această certificare, reprezentând un instrument voluntar, care se bazează pe piață.

Baza de date FSC® și căutarea produselor

În vederea identificării produselor durabile ideale, există un instrument de clasificare al acestora în vederea cercetării și identificării importatorilor / a exportatorilor de produse și materiale certificate, pus la dispoziție de Baza de date Globală a Certificatelor FSC®. Acesta face mai facilă identificarea companiilor certificate și anume prin intermediul unor meniuri derulante care fac posibilă selectarea unui anumit produs (de exemplu furnir).

Totodată acestea afișează și numele țării, a unei organizații, statutul certificatului. Mai departe poate fi consultată lista de companii cu produsele și descrierile aferente acestora, precum și țara lor de origine, astfel că identificarea unui produs certificat FSC® să fie mai ușoară. De altfel tot în acest mod poate fi verificată data expirării certificării unui produs.

De ce are nevoie o companie de certificare FSC®?

Orice factor implicat în transformarea de material lemnos - începand cu stadiul de plantare, are nevoie să fie certificat FSC® pentru ca apoi și producătorul final să poată avea certificarea FSC®. Este valabil în orice implică lemnul: case de lemn, scări, mobilă, celuloză, hârtie, peleți, ambalaje, etc.

Aceasta este indispensabilă, motiv pentru care obținerea sa este necesară. Spre avantajul celor care au firme/societăți care implică lemnul în orice stadiu, există firme de consultanță care fac întregul proces de obținere a certificării FSC® mai simplu.

ISOGOLD CONSULT SRL este o firmă de consultanță de renume, fiind deci și un reper pe această nișă. Specialiștii pun la dispoziția publicului interesat servicii de consultanță în ceea ce privește întocmirea documentației pe baza căreia se poate obține această certificare.

Ce recomandă serviciile oferite de ISOGOLD CONSULT SRL privind obținerea certificării FSC®?

Având în spate o echipă de consultanți și formatori cu înaltă calificare, societatea oferă servicii de obținere a certificării FSC®. Procesul este simplificat pentru client pentru că specialiștii se ocupă de tot. Experiența vastă pe care o dețin își spune cuvântul, fiind de altfel o societate de consultanță acreditată de organizația FSC®.

Diferența între serviciile pe care le furnizează și alte oferte de pe piață constă în abordarea diferită de consultanță. Aceasta este caracterizată de profesionalism și promptitudine, eficiența cu care totul se desfășoară fiind demonstrată. Asta se traduce printr-o implementare rapidă, respectiv prin timp câștigat de clientul care beneficiază de asta pentru că astfel afacerea este valorificată.

În ce constau mai exact serviciile privind certificarea FSC®? Clienții societății beneficiază de instruirea specifică, de implementare, analiza decalajelor, audituri interne și de pre-evaluare, respectiv de certificare, dar și de documentare. Totodată serviciile au în vedere întreținerea post-certificare, astfel că fiecare organizație să aibă parte de rezultate optime în cadrul sistemului de management FSC®.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri