3 Iunie 2011

De ce vin strainii in Romania pentru servicii stomatologice?



Aproximativ 100.000 de straini vin in Romania pentru a beneficia de servicii medicale in fiecare an, potrivit datelor Ministerului Dezvoltarii si Turismului, citate de dr. Rodica Ghionea, managerul clinicii stomatologice CityDent. Dintre acestia, multi vin pentru tratamente stomatologice performante, care sunt foarte scumpe in Europa si mai ieftine la noi, potrivit acesteia.

Cel mai des, strainii vin in Romania pentru a primi servicii stomatologice de calitate, la preturi mult mai mici decat ar fi platit in tara lor natala.

“Principalul avantaj pe care il au clinicile din Romania in fata celor din alte state membre UE este pretul, care poate fi intre 40% si 80% mai mic aici decat in alte tari”, sustine medicul stomatolog.

In 2010, clinica condusa de Rodica Ghionea a primit peste 200 de clienti din Europa, majoritatea venind aici pentru implanturi sau coroane de zirconiu, pentru albiri profesionale ale dintilor, dar si pentru specificul VIP al clinicii, care isi propune sa inlature teama de dentist .

“Strainii vin aici dupa ce au aflat de pe Internet ca pot apela la tratamente medicale stomatologice in Romania, in aceleasi conditii sau mai bune decat in tara lor, unde aceleasi servicii sunt mult mai scumpe”, a adaugat managerul general al CityDent.

Multi vin pentru tratamente de intretinere, sau pentru lucrari complexe, cum ar fi aplicarea unor coroane metalo-acrilice sau din zirconiu, o inovatie in domeniu, care, in Europa costa pana la 700 euro.

Este cunoscut in randul specialistilor in cosmetica dentara faptul ca numai coroanele executate in intregime din zirconiu reusesc sa mimeze transparenta dintilor naturali, lucru greu de obtinut de exemplu in cazul coroanelor metalo-ceramice.

Aceste din urma tipuri de coroane – extrem de raspandite in practica stomatologica, nu pot ascunde insa opacitatea cauzata de aplicarea fatetei ceramice pe o structura metalica artificiala, chiar daca fateta ceramica este adusa la nuanta celorlalti dinti naturali.

Zirconiul le permite coroanelor sa fie subtiri, protejand astfel dintele de o prelucrare prea mare si reusind sa pastreze cat mai mult din materialul natural al acestuia. In plus, aceste coroane ajuta la evitarea aparitiei unei linii inchise la culoare, la nivelul contactului cu gingia, situatie frecvent intalnita in cazul coroanelor metalo-ceramice.

Coroanele de zirconiu au capetele interne confectionate din dioxid de zirconiu, fapt ce permite cimentarea lucrarii cu materiale biocompatibile care nu irita pulpa dentara sau tesutul gingival.

“Coroanele de zirconiu reprezinta astfel o optiune in tratamentele estetice dentare, rezultatul fiind unul extraordinar: pacientii se adapteaza imediat la tratament si revin la consultatiile profilactice periodice”, a precizat dr. Rodica Ghionea.

Clinica CityDent a fost inaugurata in 2001, iar in 2008, in urma unei investitii de 2 milioane de euro, aceasta s-a mutat intr-un sediu nou, cu un nou concept minimalist de design.



Citeste si