Dragos Barbalata este presedintele Young Professionals Club, o asociatie a tinerilor profesionisti care vor sa dea ceva inapoi societatii, care a derulat mai multe proiecte, dintre care cel mai recent este cafeneaua non-profit. De cativa ani, Dragos Barbalata (foto), 31 de ani, se ocupa exclusiv de asociatie, insa anterior a fost consultant pe fuziuni si achizitii la Deloitte.

“Initial, am avut in paralel ambele activitati, insa ulterior am decis sa ma dedic 100% asociatiei. Am descoperit o noua realitate lucrand in asociatie”, spune Dragos Barbalata.

Dupa cativa ani de lucrat in domeniul asociatiilor non-profit din Romania, tanarul a inceput sa se simta demoralizat de situatia din Romania, sa isi piarda usor entuziasmul de inceput, iar anul trecut s-a ivit o oportunitate de a pleca in SUA pe o pozitie in Citi Group.

Acesta a facut un masterat in SUA si un internship in aceasta organizatie, iar anul trecut exista o posibilitate de a fi angajat. “Nu a fost efectiv o oferta de job, ei aveau o pozitie liber si exista o posibilitate de a candida, mai ales ca am ramas in relatii foarte bune”, spune Barbalata. Acesta a decis insa sa nu mai incerce sa profite de ocazie si sa ramana in tara, iar motivatia principala este ca proiectul cafenelei non-profit l-a ajutat sa-si recastige increderea si entuziasmul.