Artmark organizeaza o sesiune de licitatii tematice de arta, mobilier, obiecte de colectie si vinuri, desfasurate in doua seri succesive, la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucuresti.
Prima zi din seria de evenimente este rezervata picturii, lucrarilor de grafica, sculpturii de exterior, obiectelor si mobilierului de gradina.

Seara de miercuri, 11 aprilie, este dedicata operelor reprezentative pentru Romantism si Art Nouveau, precum si primei licitatii cu tema militara si vinurilor rare frantuzesti. Cea mai valoroasa opera a acestor licitatii este o pictura semnata de Luchian, intitulata „Dupa baie”, estimata la 100.000-200.000 euro.

Capodopera centrala a licitatiei este pictura „Dupa baie” de Stefan Luchian (pastel pe hartie lipita pe carton, 57 x 40,5 cm, datata 1907, care provine din renumita colectie antebelica Alexandru Bogdan-Pitesti. Opera a participat la trei expozitii importante de-ale artistului, prima in 1908, la Palatul Ateneului si a fost reprodusa in mai multe volume de specialitate si cotidiene din epoca. Pictura a trecut, de-a lungul timpului, prin alte patru colectii private de prestigiu, ultima fiind in Germania.

Recordul de autor pentru opera lui Stefan Luchian a fost stabilit de pictura „Flori de primavara”, adjudecata cu 155.000 euro la Licitatia de Primavara Artmark organizata anul trecut.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri