Ciprian si Cornel Necula, doi frati tineri antreprenori, primul fost activist social, iar cel din urma de profesie hairstylist, au deschis saptamana aceasta in zona Dorobanti un nou salon de hairstyling cu o investitie de 35.000 euro. United Colors nu este insa un salon obisnuit, ci unul de social hairstyling, un concept inventat de cei doi frati.
Ce inseamna acest concept? Presupune imbinarea activismulul social cu businessul si frumusetea este o lupta impotriva preconceptiilor la adresa femeilor. Astfel in loc de reviste glossy, clientele pot citi o carte, iar televizorul nu este deschis pe un post de muzica, ci difuzeaza filme documentare. De asemenea, spatiul este plin de graffiti cu mesaje impotriva discriminarii.

Pentru business, Ciprian Necula (foto) si-a propus sa fie sustenabil. El spune ca in salon vor fi circa 10 angajati, iar ideea a venit din imbinarea abilitatilor fratelui sau in materie de hairstyling cu ideile proprii de pe partea de activism social.

Cum s-a apucat un ONG-ist de afaceri


Ciprian Necula, fost ONG-ist, crede in ideea de social business, iar salonul nu este singurul sau business care sa aiba iz de activism social. Necula detine, alaturi de un partner, firma KCMC, o companie de management si consultanta care a realizat mai multe proiecte din fonduri europene. Unul din aceste proiecte este dedicat mestesugarilor de etnie roma si include si un site de unde se pot cumpara produsele acestora, mbq.ro.

Necula a inceput sa faca business dupa multi ani de ONG. La un moment dat, el insusi de etnie roma, a fost consultant pe un program antidiscriminare. Atunci a descoperit oportunitatile din fonduri europene si a intrat in business.

Ca planuri viitoare de business, Necula mai doreste sa deschida un restaurant cu specific tiganesc. Momentan cauta spatiul pentru acest restaurant, pentru care spune ca va fi necesara o investitie cel putin similara cu cea din salon.

Ciprian Necula spune ca nu crede in ideea de acumulare perpetua a capitalismului, insa isi propune pentru business-urile sale sa fie sustenabile, chiar daca sunt si o portavoce pentru ideile si credintele proprii. Se pare ca pana acum reteta afacerii care sa inapoi societati a functionat. Firma de consultanta KMCM a avut in 2010, 15.000 lei profit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri