Bassas Da India (Franta) – diving de clasa mondiala.

Unde si ce: Insula pustie in Oceanul Indian, la sud de Canalul Mozambic. Bassas da India este un atol circular atat de jos ca inaltime incat, la flux, apa il acopera complet timp de sase ore, facandu-l aproape invizibil. Din aceasta cauza, peste 100 de vase s-au scufundat aici de-a lungul vremii.

Suprafata: 80 km patrati.

Istorie pe scurt: descoperita de un explorator portughez la inceputul secolului al 16-lea si numita Baixo da Judia, Judia fiind proprietarul vasului (un evreu, bineinteles). S-a ajuns de la Judia la India din cauza unei greseli de scriere. A devenit teritoriu francez pe 31 octombrie 1897. Madagascar se bazaie cu Franta pe suveranitatea teritoriului. Statut actual: parte a Teritoriilor Franceze Australe si Antartice (Terres Australes et Antartiques Françaises).

Populatie: Zero. Accesul se face numai pe baza unui permis special emis de statul francez.

Citeste si:

Industrii: pescuitul.

Fauna si flora: testoase leatherback (lauta) si loggerhead, delfini si balene cu cocoasa, balene minke, 2.000 de specii de pesti (doua specii de rechini, toni uriasi, barracude, pesti papagal si pesti fluture).

Turism: Bassas da India apare in topul celor mai bune site-uri de diving din lume. Se organizeaza expeditii din Mozambic – calatoria pe ocean dureaza 36-48 de ore de la Vilanculos – intre aprilie si iulie si apoi septembrie-noiembrie. Daca vrei sa mergi si tu, vorbeste cu Oceans Islands Safaris of Africa.

Afla mai multe pe Tedoo.ro