Un ceas de platina al lui Eric Clapton, vandut cu 3,63 mil. dolari

Un ceas din platina al muzicianului britanic Eric Clapton a fost vandut cu 3,44 milioane de franci elvetieni (3,63 milioane de dolari) la o licitatie organizata luni de casa Christie's, la Geneva, informeaza Reuters.

Acest ceas, un exemplar extrem de rar, intrucat doar doua modele au fost realizate din platina, a fost cumparat de Clapton in urma cu 10 ani.
Ceasul a fost achizitionat de un cumparator aflat in sala de licitatii de la Geneva, a carui identitate nu a fost insa dezvaluita, a precizat purtatorul de cuvant al casei Christie's, relateaza Mediafax.

Fabricat in Elvetia, in 1987, acest ceas - un model Patek Philippe - are pe cadranul sau un calendar cu fazele Lunii, ferestre pentru zilele si datele anului si limbi care indica secundele si minutele.

Expertii afirma ca acest model face parte din Topul 10 al celor mai bune ceasuri de mana din lume, prin prisma unor factori precum importanta istorica, complexitatea mecanica, frumusetea, starea de conservare, raritatea si provenienta superioara.

Eric Clapton si-a vandut anul trecut peste 70 dintre chitarele sale la o licitatie organizata la New York, strangand peste 2,17 milioane de dolari pentru centrul de dezalcoolizare si dezintoxicare Croassroads Centre pe care muzicianul britanic l-a infiintat in Antigua.

In octombrie, Eric Clapton a vandut la Londra o pictura abstracta a pictorului german Gerhard Richter, prin casa Sotheby's, pentru suma de 34,2 milioane de dolari, stabilind un nou record de pret pentru acest artist german.

Foto: Christie's


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri