Presedintele care si-a triplat averea de cand a ajuns la putere

Presedintele de stanga al Boliviei, Evo Morales, si-a triplat averea de cand a ajuns la putere, in 2006, deoarece nu cheltuieste aproape nimic din salariu si a primit numeroase ponchouri valoroase drept cadou, a declarat vicepresedintele Alvaro Garcia, citat de AFP.

"Presedintele are un salariu de 15.000 bolivari (aproximativ 2.100 de dolari) dar nu cheltuieste aproape nimic", a dezvaluit vicepresedintele in cadrul unei conferinte de presa, relateaza Mediafax.

Presedintele detine, in plus, o casa si doua terenuri si primeste "cadouri care nu au nimic de-a face cu obtinerea unor favoruri", a precizat Garcia.

Evo Morales a marturisit el insusi, recent, ca averea sa a crescut gratie numeroaselor ponchouri de alpaca si lana pe care le primeste cadou si care, potrivit lui, valoreaza cel putin 200 de dolari fiecare.

Presedintele bolivian, care a fost pastor pe platourile andine in copilarie, apoi trompetist si cultivator de frunze de coca, beneficiaza de alimente gratuite din partea presedintiei si se bucura de statutul de invitat, in timpul calatoriilor, potrivit vicepresedintelui.

Guvernul bolivian a declarat recent ca Morales, primul presedinte de origine amerindiana al tarii, are o avere neta de 2,7 milioane de bolivari, respectiv 388.000 de dolari, intr-o declaratie oficiala obligatorie.

La alegerile din 2006, valoarea bunurilor sale se ridica la 779.000 de bolivari (111.900 de dolari).

Sursa foto:wikipedia.org


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Nuntă în pandemie: Cum este și cât costă să te căsătorești în acestă vară
Setari Cookie-uri