Au aparut in urma cu 5.000 de ani, dar, la inceput, nu aveau functie decorativa. Oamenii isi faceau tatuaje-amuleta sau cu scop terapeutic. Alteori, desenele de piele erau de natura sa sperie dusmanii sau chiar sa imortalizeze aspecte din viata tribului, potrivit Antena1.
Tatuajele au reinviat in ultimii ani ai secolului al 20-lea, cand era de bon-ton sa ai ceva pictat pe corp. Totusi, cand inceteaza moda si incepe obsesia?

Pierre Hilal a dat Libanul pe Romania. A avut primul salon de tatuaje din Beirut, dar a ales sa practice aceasta arta la noi. De sase ani, tatueaza in Bucuresti. Prin mana lui au trecut oameni simpli si vedete. Destul cat sa isi faca o impresie despre cum vad romanii tatuajele.

"Aici in Romania vezi acelasi tatuaj pentru o suta de persoane. Din 2006 pana in ziua de azi, am facut peste 8000 de fete cu stelutele Rihannei", spune artistul.

Cei mai multi romani isi fac tatuajele, doar pentru ca sunt cool, sunt in trend. Mai romaneste, pentru ca se poarta. Insa, cand moda dispare, tatuajul ramane. Si nu doar moda se duce, ci si dragostea care a inspirat tatuajul respectiv.

Citetse mai mult despre acest subiect pe A1.ro.

Sursa foto: Wikipedia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri