Sicilia - 5 locuri care nu trebuie ratate

Daca n-ai vazut inca Sicilia, merita sa intre undeva foarte sus in topul tau cu locuri de vizitat. Argumentele portalului Postmodern.ro sunt foarte multe, unele delicioase, altele frumoase sau relaxante.

Prima oprire: Catania. Drumul cu avionul este neasteptat de scurt (mai putin de o ora si jumatate); dureaza mai mult sa traversezi Bucurestiul intr-o zi cu trafic decat zborul spre Catania. In plus, cazarea si biletele de avion (aproximativ 100 de euro cu tot cu taxe daca sunt rezervate cu o luna inainte) sunt avantajoase, iar orasul este foarte aproape de principalele puncte de atractie din Sicilia, splendideleSiracusa, Taormina si Agrigento.

Orasul in sine poate fi epuizat in cateva zile, dar nu trebuie subestimat. Si sa nu te mire daca o vezi peSalma Hayek, intr-o tinuta cat se poate de casual, trecand pe langa tine in Parcul Bellini, cel mai faimos din Catania, savurand traditionalul desert cannolo(rulou umplut cu ricotta, crema de branza de care italienii par sa nu se mai sature).

Catania este un oras al senzatiilor contrastante: vizitand Palatul Ursino cu colectiile sale de arta baroca si renascentista, Palazzo Biscari cu preaplinul decoratiilor sale rococo, masiva Monastero dei Benedittini, recunosti mostenirea culturala europeana si nu iti este afectata in niciun fel acea zona de confort a predictibilului.

Dar ajungi apoi in Piazza Duomo, centrul orasului, unde dai cu ochii de misteriosul obelisc purtat de statuia elefantului si devii subit constient de influentele orientale si africane asupra Siciliei.

Citeste aici si aici mai multe informatii despre Sicilia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri