Chitaristul american Joe Satriani va canta in premiera in Romania, intr-un concert care va avea loc pe 20 mai, la Sala Palatului din Capitala, informeaza organizatorii, Events.
Chitarist de rock instrumental, Joe Satriani a devenit un nume sonor la nivel mondial, odata cu albumul sau din 1987 "Surfing with the Alien", relateaza Mediafax.

Dupa 10 milioane de albume vandute, 14 nominalizari la premiile Grammy si numeroase alte trofee, Satriani continua sa fie adorat de fanii sai de pe intregul mapamond.

La inceputul carierei sale, destinul lui Joe Satriani parea mai degraba de profesor si mentor decat de interpret. I-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanti chitaristi ai decadelor '80 si '90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toti acesti muzicieni spun ca "Satch" le-a fost de nenumarate ori sursa de inspiratie, iar fanii lor pot auzi influenta incredibilei expertize tehnice a lui Joe in interpretarea elevilor sai. De la lansarea "Surfing with the Alien", albumul care i-a adus succesul comercial si l-a propulsat in lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat si Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.

Satriani l-a insotit pe Mick Jagger in primul sau turneu solo international si a cantat alaturi de Deep Purple in turneele in Japonia si Europa, cimentandu-si reputatia de instrumentist.

In 2009, el a facut echipa cu Sammy Hagar si Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes international, primind premii in Statele Unite ale Americii, Canada si Europa. De asemenea, revista Classic Rock a numit-o cea mai buna formatie noua a anului 2009.

In octombrie 2010, Joe Satriani si-a lansat cel de-al 11-lea album de studio, "Black Swans and Wormhole Wizards", aparitie umata de turnee in America de Nord si Europa.

In paralel, in anul urmator, al doilea album Chickenfoot a fost lansat, cu critici excelente, si a fost de asemenea urmat de un turneu european al trupei, care a coincis cu vestea ca Satriani inregistreaza un album solo nou, a carui lansare la nivel mondial este planificata in luna mai a acestui an.

Pe 20 mai, accesul in sala va fi permis incepand cu ora 19.00, iar spectacolul va incepe la ora 20.00. Biletele vor fi puse in vanzare luni, la ora 10.00, si sunt disponibile la preturile de 250 de lei, 200 de lei, 160 de lei, 130 de lei si 100 de lei, in functie de distanta fata de scena.

Sursa foto: satriani.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri