Ce film romanesc este nominalizat la Festivalul de Film de la Berlin

Cea de-a 63-a editie a Festivalului de Film de la Berlin se va desfasura in perioada 7-17 februarie. In acest an, Romania se afla printre nominalizati cu filmul Pozitia copilului/ Child's Pose, in regia lui Calin Peter Netzer, relateaza postmodern.ro.

Proiectat in premiera mondiala la Berlin, acesta concureaza in competitia principala, iar protagonista Luminita Gheorghiu se afla printre actritele propuse la Ursul de Argint pentru Cea Mai Buna Actrita.

Intre titlurile despre care stim ceva mai mult se numara Side Effects (Steven Soderbergh) sau Promised Land (Gus van Sant).

Juriul, a carui componenta va fi dezvaluita in intregime in preajma inceperii evenimentului, va fi prezidat de regizorul chinez Kar-wai Wong, cunoscut pentru filmele In the Mood for Love, 2046 sau My Blueberry Nights.

In deschiderea Festivalului va fi proiectat in afara competitiei noul sau film: The Grandmasters, o poveste despre viata maestrului de arte martiale Ip Man, care l-a avut printre altii si pe Bruce Lee ca discipol.

Neintrate in cursa pentru premiile berlineze, dar proiectate in premiera internationala/mondiala sunt si Before Midnight - continuarea dupa noua ani a povestii cuplului Ethan Hawke-Julie Delpy (Before Sunrise si Before Sunset) sau Dark Blood - filmul ramas neterminat timp de 19 ani in urma decesului tanarului River Phoenix.

Gasesti pe Postmodern.ro lista completa a filmelor anuntate in competitia principala a Festivalului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »



Setari Cookie-uri