Aproape o mie de persoane au asistat, vineri seara, la proiectia de gala a filmului "Pozitia copilului", de Calin Netzer - primul lungmetraj romanesc premiat cu Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin -, la Cinematograful "Florin Piersic" din Cluj.
La proiectia de gala de la Cluj a filmului "Pozitia copilului" au fost prezente aproape o mie de persoane, multe dintre acestea stand pe jos.
Dupa proiectia aplaudata minute in sir, in picioare, de publicul clujean, echipa a mers sa discute cu oamenii.

Regizorul Calin Peter Nezer a rugat spectatorii sa recomande filmul si altora, in cazul in care le-a placut.

"Daca v-a placut filmul, recomandati-l mai departe, ca lumea sa se intoarca in salile de cinema, mai ales la filmele romanesti. Filmul a pornit din relatiile noastre cu mamele noastre, iar stilul de filmare este unul care te apropie de personaje, de actiune, am lasat operatorilor libertatea de a vedea ei povestea, de aceea filmarea cu camera putin miscata iti da impresia ca esti acolo, in mijlocul actiunii. Filmul se termina cum se termina pentru ca nu am vrut sa dau nicio rezolvare, este un semn de intrebare pe care vreau sa-l ridic cu acest film si fiecare sa gaseasca un raspuns propriu. Sper ca filmul sa transmita ceva", a spus Netzer, scrie Mediafax.

La randul ei, actrita din rolul principal, Luminita Gheorghiu, intrebata de public daca nu si-ar fi dorit un premiu pentru interpretare la Berlin, a spus ca Ursul de Aur este cea mai mare bucurie.

"S-a potrivit mai bine un Urs de Aur pentru noi toti decat un argint pentru mine. Mi-a placut foarte mult scenariul, am lucrat foarte bine cu echipa filmului. Chiar ma gandeam ca e greu sa iubesti un copil care nu-ti raspunde la dragoste, totusi iubirea ramane lucrul cel mai important", a spus Luminita Gheorghiu.

Filmul poate fi vazut de spectatorii din Romania incepand din 8 martie, ruland in 35 de cinematografe din peste 20 de orase.
"Pozitia copilului" a obtinut la Berlin Ursul de Aur si este una dintre cele mai ravnite achizitii in randul distribuitorilor din lumea intreaga.
Pe langa Ursul de Aur, filmul regizat de Calin Peter Netzer a castigat premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) la Festivalul de la Berlin.

"Pozitia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura, intr-o distributie selecta, nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu si Vlad Ivanov.

"Pozitia copilului" este o productie Parada Film in co-productie cu Hai Hui Entertainment, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri