Portretul numit "Madame Matisse", un ulei pe panza realizat in 1905, are o valoare estimata de 20 de milioane de dolari. Opera de arta impresionsta va fi scoasa la licitatie pe 8 mai, anunta reprezentantii casei de licitatii Christie's.

Acestia sustin, de asemenea, ca lucrarea lui Derain este cea mai importanta opera a artistului francez care a fost scoasa vreodata la licitatie. Derain a pictat-o pe sotia lui Matisse intr-o vara, pe cand aceasta se afla in Collioure, Franta.

Tabloul o infatiseaza pe Amélie Matisse purtand un chimono, acelasi in care era imbracata si intr-un alt portret realizat ei de catre Matisse. Ea tine in mana un evantai rosu si sta asezata, sprijinindu-si cotul de o masa.

Citeste si:

Inainte de a fi scoasa la licitatie, lucrarea va fi expusa in Londra, Moscova si NewYork.

Pe 14 mai, metropola americana va gazdui o alta licitatie importanta, de data aceasta a casei Sotheby's. Vedeta licitatiei va fi lucrarea "Blue Unconscious", semnata de Jackson Pollock, care, potrivit reprezentantilor casei de licitatii, s-ar putea vinde cu o suma de pana la 30 de mii de dolari.

Tabloul nu a mai fost scos la licitatie de aproape 50 de ani, perioada in care a stat in aceeasi colectie privata, spune Sotheby's, fara a divulga insa identitatea colectionarului.

Sursa foto: http://www.christies.com/about/