Tribunalul din Milano a dat castig de cauza fiscului italian, care i-a amendat pe designerii Domenico Dolce si Stefano Gabbana cu uriasa suma de 343,4 milioane de euro, plus dobanzi, au afirmat mai multe surse care au legatura cu acest dosar.

Justitia a constatat "o atitudine de incalcare a legislatiei, care avea ca singur obiectiv procurarea unui avantaj fiscal", a anuntat agentia de presa ADN Kronos, care a avut acces la tribunal.

Cei doi stilisti erau judecati din luna decembrie, pentru a doua oara - in urma anularii de catre Curtea de Casatie a unei prime proceduri care s-a incheiat cu achitarea inculpatilor -, pentru faptul ca au sustras 840 milioane de euro cuvenite fiscului, prin intermediul cifrelor inexacte din declaratiile lor de venituri.

"Pe mine ma intereseaza doar sa creez haine, asta e tot! Sa faca si sa spuna ce vor", a comentat Stefano Gabbana intr-un mesaj postat pe Twitter. El si-a sustinut inca o data nevinovatia: "Sa fii acuzat de ceva care nu este adevarat nu e deloc un lucru frumos, dar nu-mi pasa, cu totii ajungem sub pamant".

Stilistii casei Dolce & Gabbana, printre ai carei clienti se afla numeroase celebritati, precum Beyonce si Madonna, au respins sistematic acuzatiile care le-au fost aduse.

Citeste si:

In acest stadiu, pentru a evita sa plateasca amenda, ei vor initia cel mai probabil un nou recurs, la Curtea de Casatie.

Sesizat de fiscul italian, care studia acest dosar din anul 2007, Tribunalul din Milano a initiat, in 2010, o ancheta contra acestei case de moda si a cinci alte persoane pentru faptul ca au ascuns de fisc aproape 1 miliard de euro. Stilistii au fost achitati in apel in aprilie 2011, insa procedura a redemarat de la zero in noiembrie 2011, dupa anularea acestei decizii de catre Curtea de Casatie, cea mai inalta jurisdictie italiana in materie penala.

Cele doua staruri ale prêt-à-porter-ului sunt acuzate ca au creat o serie de firme-fantoma - una dintre acestea fiind Gado, un acronim al numelor lor de familie - in Luxemburg, in 2004 si 2005, incredintandu-le controlul asupra marcilor grupului, pentru a evita astfel fiscul italian, in conditiile in care acele companii erau administrate in realitate din Italia.

Grup infiintat in 1985, Dolce & Gabbana are peste 3.000 de salariati, 250 magazine in 40 de tari si a inregistrat o cifra de afaceri de circa 1 miliard de euro in anul fiscal 2011/ 2012.

Sursa foto: http://www.dolcegabbana.com/corporate