Obiecte ale unui fost imparat celebru au fost licitate pentru mii de euro

O suvita din parul imparatului Franz Joseph al Austriei (1830 - 1916), penultimul suveran din dinastia de Habsburg, a fost vanduta la licitatie, la Viena, cu 13.720 de euro, scrie Mediafax.

O fotografie a valetului de camera al imparatului, Eugen Ketterl, a fost propusa spre vanzare odata cu suvita de par, a precizat casa Dorotheum, organizatoarea acestei licitatii. Unul dintre urmasii lui Eugen Ketterl a scos la vanzare acea suvita de par.

Identitatea cumparatorului nu a fost divulgata.

Pe de alta parte, un caiet cu desene realizate de printul mostenitor Rudolf al Austriei (1858-1889) a fost vandut tot cu 13.720 de euro.

Si alte obiecte personale ale imparatului Franz Joseph (foto), care a domnit peste Imperiul Austro-Ungar incepand din 1848 si pana la moartea sa, in 1916, si-au gasit cumparatori: o pereche de butoni s-a vandut cu 8.750 de euro, o brosa aurita a fost vanduta cu 6.875 de euro, iar o batista cu initialele "FJI" ("Franz Joseph Imperator) a fost cumparata cu 2.750 de euro.

Aceasta licitatie a dovedit inca o data admiratia continua a colectionarilor pentru relicvele ramase din vremea Imperiului Austro-Ungar. In mai 2012, o pereche de indispensabili ai imparatului Franz Joseph a fost vanduta la licitatie cu 6.250 euro.

Sursa foto: Casa de licitatii Dorotheum. Fotografia reprezinta o parte dintr-un tablou al lui Franz Joseph, tablou care a fost de asemenea scos la licitatie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Cum se pregătesc miliardarii planetei pentru o nouă pandemie
Setari Cookie-uri