O masina Ferrari personalizata care a apartinut cantaretului John Lennon, fost membru al trupei The Beatles, va fi scoasa la licitatie vineri, de casa Bonhams, la Festival of Speed Goodwood din Chichester, Marea Britanie, informeaza un comunicat.
In februarie 1965, trupa Beatles a inregistrat piesa "Ticket to Ride", care a ajuns in foarte scurt timp un hit mondial, scrie Mediafax.

Coincidenta sau nu, in aceeasi luna, stirea ca John Lennon a obtinut permisul de conducere a facut inconjurul Marii Britanii. In doar cateva ore de la aflarea vestii, pe drumul din fata resedintei lui din Weybridge stateau insirate, bara la bara, masini Maserati, Aston Martin si Jaguar E-type, vanzatorii de automobile de lux, insetati de castig, sperand ca astfel sa obtina un client care sa le aduca un profit consistent.

Cantaretul, pe atunci tatal unei fetite de aproape doi ani, Cynthia, a iesit sa inspecteze oferta si a ales un Ferrari coupe, cu volan pe dreapta si vopsit in albastru azur, cu interior in aceasi culoare, in valoare de 6.500 de lire sterline (echivalentul de astazi al sumei de 110.000 lire sterline).

Niciun alt vehicul motorizat nu a fost mai iubit de Lennon ca acest Ferrari, pe care l-a folosit timp de trei ani si cu care a parcurs peste 32.000 de kilometri. La sfarsitul anilor '80, masina a ajuns in posesia proprietarului ei actual, care a vopsit-o in rosu si i-a schimbat placuta de inmatriculare.

Oferita spre vanzare de casa de licitatii Bonhams, impreuna cu numarul original de inmatriculare, cu seria originala a motorului, masina este estimata la un pret cuprins intre 180.000 si 220.000 de lire sterline. Cel care va achizitiona masina va primi si o carte tehnica si un istoric amanuntit al acesteia, in care vor fi gasite date despre provenienta si restaurarea masinii, precum si o corespondenta dintre vanzator si John Lennon.

Printre masinile care vor fi scoase la licitatie de Bonhams la Goodwood Festival of Speed Sale se afla si un Mercedes-Benz W196 din 1954, de cinci ori castigator al Formulei 1 (cu campionul mondial Juan Manuel Fangio), dar si un Maserati 300S Sports-Racing Spider, din 1955, si un Ferrari 500 Superfast, din 1966.

Goodwood Festival of Speed Sale organizat de Bonhams este renumit pentru cele mai mari preturi de vanzare a masinilor Ferrari, cu recordul mondial absolut stabilit in 2012 pentru un Ferrari 275 GTS Spyder, din 1965, care a fost achizitionat cu 561.500 de lire sterline.

Sursa foto: jamesedition.es


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri