Regizorul Francis Ford Coppola, cunoscut pentru seria "Nasul", se pregateste sa realizeze o noua saga despre lumea mafiotilor italieni din Statele Unite ale Americii, scrie contactmusic.com.
De data aceasta insa, Coppola nu se va concentra pe familia Corleone, ci va lua de la zero un nou film, care va face o incursiune in lumea interlopa, dupa cum a marturisit cineastul pentru publicatia The Hollywood Reporter, scrie Mediafax.

Potrivit publicatiei, regizorul veteran se va apleca asupra perioadei 1930-1960, iar personajele principale vor fi italieni care locuiesc in Statele Unite ale Americii.

Aceasta va fi prima incursiune a cineastului in lumea pe care a parasit-o odata cu realizarea filmului "Nasul III", in anii '90.

Francis Ford Coppola, nascut pe 7 aprilie 1939, este regizor, producator si scenarist. In afara pasiunii sale pentru cinematografie, Coppola este proprietarul unei podgorii, editorul unei reviste si patronul unui hotel. Francis Ford Coppola este tatal regizorilor Sofia si Roman Coppola, fratele actritei Talia Shire si unchiul actorilor Nicolas Cage si Jason Schwartzman.

Cele mai recente filme ale sale sunt "Tinerete fara tinerete/ Youth Without Youth" si "Tetro". Pelicula "Tinerete fara tinerete" a fost filmata in Romania si are la baza o nuvela de Mircea Eliade, in timp ce pe genericul filmului "Tetro" figureaza, pe langa Mihai Malaimare Jr., directorul de imagine al peliculei, si Adriana Rotaru, care este production manager.

Francis Ford Coppola a castigat primul premiu Oscar in 1970, pentru scenariul original al filmului "Patton", al doilea Oscar fiindu-i acordat in 1972 pentru scenariul adaptat al filmului "Nasul". Celelalte trei premii Oscar le-a castigat in 1975, pentru "Nasul II" (cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun regizor si cel mai bun film).

Celebrul cineast american a contribuit la lansarea carierei lui George Lucas, creatorul francizei "Razboiul stelelor", producand doua dintre primele lungmetraje ale acestuia - "THX 1138" si "American Graffiti".

Sursa foto: Wikipedie.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri