O "coafeza" altfel: cum a transformat o absolventa de ASE un fost garaj intr-un "palat"

Diana Klein a deschis in martie anul acesta salonul de infrumusetare Chateau, un spatiu cochet in Nordul Capitalei, amplasat intr-un fost garaj reamenajat.


Diana Klein a absolvit ASE-ul, apoi a lucrat un an in recrutare la o firma de head hunting. Isi dorea insa ceva mai creativ, asa ca s-a apucat de fotografie si pictura. Dupa ce a facut un curs de fotografie, s-a apucat sa faca si un curs de coafura, gandindu-se ca poate ar putea face fotografii fashion. Planurile de inceput s-au schimbat insa asa ca s-a facut “coafeza” si si-a deschis anul acesta un salon cochet intr-un fost garaj.

“A fost putin ciudat la inceput sa le zic prietenilor ca sunt coafeza”, spune zambind Diana Klein. A fost ucenic, apoi a lucrat o perioada intr-un salon si a ajuns in scurt timp sa isi deschida propria afacere. O afacere eleganta, care imbina elementele tipice unui salon de infrumusetare cu pictura contemporana si o mica zona in care sunt expuse creatiile vestimentare ale unor tineri designeri.


“Initial vroiam sa ii dau o tenta mai rock, sa avem chitare pe pereti, apoi am visat ca se numeste Chateau si asa a ramas numele”, povesteste Diana Klein. Locul este intr-adevar parca rupt dintr-o carte de povesti.

Pentru a-si face o clientela, Diana Klein a ales sa vina cu preturi ceva mai mici fata de saloane similare, dar a creat si mai multe pachete pentru cliente, organizand inclusive petreceri “de infrumusetare” pentru burlacite, dar avand si promotii variate, cum ar fi cele pentru mamele care vin cu fetitele la salon.

Investitia in salon s-a ridicat la sub 100.000 euro, 65.000 euro constand in constructia propriu zisa, in timp ce aparatura si designul s-au ridicat la circa 30.000 euro in total. O parte din bani au fost din fonduri proprii. Afacerea a inceput deja sa se minte destul de bine, asa ca Diana Klein estimeaza ca intr-un an va ajunge pe break-even, iar in 4-5 ani spera sa mai poata deschide si un al doilea salon in centrul Capitalei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri