Directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, a declarat ca, in cei 20 de ani de existenta, evenimentul "s-a impus ca al treilea festival din lume", comparand evolutia acestuia cu ce inseamna sa faci surf pe o mare involburata.
Directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a spus ca prima zi a manifestarii a fost "absolut superba, dar ingrozitor de grea", scrie Mediafax.

"Implinim 20 de ani de festival, un festival care si-a luat destinul de a fi independent, un festival care a dorit sa reprezinte Romania si sa aduca excelenta in Romania, pe picior de egalitate. Ziua de vineri a fost absolut superba si ingrozitor de grea. Un mare poet - al carui nume il poarta acest teatru - spunea: «Minunile se fac cu cheltuiala» si nu e vorba de cheltuiala neaparat de bani, e vorba, in primul rand, de energie, de capacitate de a fauri, de a plasmui si, mai ales, de a construi", a declarat Chiriac.

Potrivit acestuia, in 20 de ani de existenta, festivalul de la Sibiu "s-a impus ca al treilea festival din lume".

"Avem un festival pe care putem sa-l deschidem cu nume celebre, sa-l continuam si sa-l ducem mai departe. Am incercat, intr-o metafora interesanta, sa spun ce inseamna existenta acestui festival. Cei care au facut sport de performanta stiu ce inseamna sa faci surf pe o mare involburata, sa ajungi, la un moment dat, acolo sus pe fruntea crestei valului si sa te mentii putin. Noi dovedim ca, de 20 de ani, nu numai ca ne mentinem, dar facem si performanta", a mai spus directorul festivalului.

Acesta a reiterat ideea potrivit careia festivalul de la Sibiu este "singurul festival care, pe langa imagine si act cultural, produce din punct de vedere economic, aduce mult mai multi bani decat sunt cheltuiti, din bani publici".

"Sa reamintim ca sunt numai 14 la suta bani publici, iar restul sunt finantari aduse spre bucuria acestui oras, spre bucururia acestei tari, spre bucuria acestei lumi", a mai spus Chiriac.

Cea de-a XX-a editie a FITS a debutat, vineri seara, in Piata Mare din Sibiu si se va incheia duminica viitoare.

Bugetul festivalului este de peste sase milioane de euro, circa 950.000 fiind asigurati de Primaria Sibiu.

FITS a mai primit bani de la Institutul Cultural Roman, UNITER si Ministerul Culturii.

FITS este al treilea festival ca importanta si amploare din lume dupa cele de la Edinburgh si Avignon, avand, zilnic, circa 60.000 de spectatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri