“Am decis sa inauguram aceasta colectie pentru ca exista si la noi un public tot mai numeros interesat sa lectureze carti non-fiction. Fiindca o parte dintre cartile seriei pot fi un bun model pentru cei care aspira sa scrie la un moment dat acest gen de literatura, Narator – ca si Publica – isi asteapta scriitorii romani”, explica Bogdan Ungureanu, director executiv Publica.

Cartea care inaugureaza seria Narator este Paturi de imprumut de Jacob Tomsky, un veteran al industriei hoteliere. Cartea este prezenta in librarii incepand cu luna iunie. Informativa si temperat desfranata, Paturi de imprumut este o amuzanta privire pe furis in spatiile in care oamenii se refugiaza adeseori si asupra ponturile pe care trebuie sa le stie odata ajunsi acolo.

De la perspectiva unui simplu usier pana la cea de lucrator nevazut din spatele usilor inchise, Tomsky demasca masinaria si masinatiile care stau in spatele hotelurilor de lux si consiliaza potentialii oaspeti pe cine si cum trebuie sa perie pentru a obtine cele mai bune servicii.

„Sa lasati bacsis intotdeauna. Daca nu faceti asta, purtati-va foarte frumos. Iar daca nu reusiti sa faceti nici una, nici alta ar trebui sa va ganditi serios sa schimbati periuta de dinti in fiecare dimineata.”

Citeste si:

E doar unul dintre sfaturile pe care Jacob Tomsky le ofera in cel mai pur stil gonzo in urma experientei sale de receptioner la unele dintre cele mai luxoase hoteluri din New Orleans si New York.

Editura Publica a luat fiinta in 2007 si este specializata in carti de afaceri, economie, antreprenoriat si stiinte sociale. Printre autorii Publica se numara autori precum Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman, Dan Ariely, Joseph Stiglitz, Paul Krugman, Daniel Pink, Seth Godin, Sir Ken Robinson sau Richard Branson.

Cele mai recente aparitii sunt A da si a lua de Adam Grant, Startup de 100$ de Chris Guillebeau, Inside Out de Nick Mason (biografia Pink Floyd), Minighid de tranzactionare valutara de Kathy Lien si albumul foto 117 scriitori romani de Mircea Struteanu.