Traian Basescu a sustinut, vineri, o testare pe un simulator de navigatie, la Centrul de simulare al CERONAV din Constanta, pentru reconfirmarea brevetului de comandant de nava.

La iesire, intrebat de jurnalisti daca i-a fost reconfirmat brevetul de comandant de nava, Basescu a raspuns: "Da", adaugand: "A fost normal, pentru mine nu poate fi ceva spectaculos".

De asemenea, el a afirmat ca brevetul sau este "pentru nava mai mare de 3.000 de tone, pentru orice tonaj".

Ponta: Eu sigur nu-i dau brevetul lui Basescu; il chem sa-l testez, daca mai sunt la Transporturi

Premierul Victor Ponta a declarat, astazi, la Suceava, ca, daca va mai fi interimar la Transporturi, el nu-i va semna noul brevet de comandant de nava presedintelui Traian Basescu, pe care il va chema sa-l testeze personal, transmite Mediafax.

Intrebat daca va semna el, ca ministru interimar la Transporturi noul brevet de comandat de nava al lui Traian Basescu sau il va lasa pe viitorul ministru sa faca acest lucru, Victor Ponta a intrebat la randul sau cand da examenul seful statului.

"Pai, azi nu e liber?", a replicat Ponta cand ziaristii i-au spus ca Traian Basescu este testat vineri.

Premierul a spus apoi ca, avand in vedere comportamentul lui Traian Basescu din ultima perioada, el sigur nu ii da brevetul. "Avand in vedere manifestarile din ultima perioada ale domnului presedinte Traian Basescu, manifestari ce dau niste semne de inconsecventa, de incoerenta, de lipsa de echilibru, daca mai sunt eu ministru, il chem personal ca sa-l testez. Daca se comporta si pe nava cum s-a comportat il ultima perioada ca presedinte, sigur nu-i dau brevetul. Poate iar da foc la nava, ca la Rouen".

Presedintele marinar: Basescu refuza sa-si modifice structural imaginea