Legendarul pianist Evgeny Kissin va sustine doua recitaluri la Festivalul International "George Enescu" (1 - 28 septembrie), pe 23 si 26 septembrie, pe scena Ateneului Roman din Bucuresti.

Astfel, pe 23 septembrie, de la ora 17.00, pe scena Ateneului Roman, legendarul pianist Evgeny Kissin va sustine primul recital din Festivalul "George Enescu". Din programul serii vor face parte inclusiv frumoasa "Sonata Nr. 17 in Re Major D 850 Op. 53", de Franz Schubert, scrie Mediafax.

"Copilul-minune al pianului", cum l-a numit adesea presa internationala, legendarul Evgeny Kissin, s-a nascut in 1971, la Moscova, intr-o familie de intelectuali evrei (mama - profesoara de pian, tatal - inginer). La varsta de sase ani a fost inscris la Academia de Muzica Gnessin, o scoala speciala pentru copii supradotati. Kissin a debutat la varsta de numai zece ani alaturi de Orchestra Simfonica Ulianovsk. Un an mai tarziu, a sustinut primul sau recital de pian la Moscova. Unul dintre momentele emblema ale carierei lui Evgeny Kissin este intalnirea cu reputatul dirijor Herbet von Karajan, pe cand Kissin avea doar 17 ani. Dupa ce l-a ascultat interpretand "Fantezia in Fa Minor de Chopin", Karajan a exclamat: "Acest baiat este un geniu!". Evgeny Kissin avea sa interpreteze mai tarziu, sub bagheta lui Karajan, la invitatia legendarului dirijor, "Concertul Nr. 1 pentru Pian si Orchestra", de P.I. Ceaikovski.

Intr-o cariera care se intinde pe mai bine de treizeci de ani, Evgeny Kissin, in prezent in varsta de 41 de ani, a lucrat cu toti marii dirijori ai lumii: Vladimir Ashkenazy, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Sir Colin Davis, Valery Gergiev, Mariss Jansons. De asemenea, a interpretat alaturi de cele mai mari nume ale pianului, printre care cunoscuta si exigenta pianista Martha Argerich.

Concertul pianistului Evgeny Kissin la Bucuresti va avea loc cu casa inchisa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Recomandarile unei frantuzoaice pentru o vacanta in Franta