Romania participa la Arhitecture Week de la Praga

Romania va participa cu o serie de expozitii la sectiunile Patrimoniu Arhitectural, Arhitectura in Lume si Studenti-Selectie, la Architecture Week, un eveniment care se va desfasura in perioada 23 septembrie - 20 octombrie, la Praga, potrivit site-ului Institutului Cultural Roman.

Astfel, pe 23 septembrie, va fi inaugurata o expozitie de machete, unde Cosmin Pavel prezinta un proiect de locuinte din zona Bragadiru. De asemenea, va avea loc o conferinta despre monumentele UNESCO din Romania, la care va participa Codina Dusoiu, de la Uniunea Arhitectilor din Romania, scrie Mediafax.

Aflat la cea de-a 7-a editie, Architecture Week Prague 2013 se desfasoara sub patronajul presedintelui RC Milos Zeman si este unul din cele mai importante festivaluri de gen din Cehia. Tema festivalului este patrimoniul arhitectural si arhitectura contemporana in contextul dezvoltarii turismului.

Festivalul Architecture Week a inceput din nevoia de a crea o platforma potrivita prin intermediul careia sa poata fi prezentate teme de design si de arhitectura urbana, precum conservarea patrimoniului arhitectural, dar sa si permita, totodata, arhitectilor si expertilor din domeniu sa se intalneasca si sa faca schimb de informatie la nivel international. La fiecare editie a festivalului apar mai multe publicatii bilingve dedicate arhitecturii, urbanismului si personalitatilor implicate in proiectele prezentate.

Architecture Week atrage anual aproximativ 20.000 de vizitatori, de la profesionisti la publicul larg, studenti si oameni pasionati de arhitectura, iar numarul creste de la o editie la alta, beneficiind de o ampla campanie media atat in tara, cat si in strainatate.

Citeste si:
Muzeul de la Pucioasa "traieste" datorita Fabricii de globulete
Muzeul aviatic de la...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri