Aceasta suma ar reprezenta un record de pret pentru macheta unei sculpturi realizate de artistul spaniol a anuntat casa Christie's, scrie Mediafax.

Picasso nu a vizitat niciodata Chicago, dar a admirat acest oras, donand municipalitatii o sculptura din otel, inalta de 15 metri, pe care a finalizat-o in 1967 si care se afla in prezent in Daley Plaza din Chicago.

Picasso a facut doua machete pentru aceasta sculptura. A trimis o macheta la Chicago, pe baza careia muncitorii americani au realizat opera finala. Aceasta macheta este expusa la Art Institute din Chicago.

Cealalta macheta, pastrata de Picasso, care este scoasa la licitatie, a apartinut nepoatei artistului, Marina Picasso, iar apoi colectionarului de arta Jan Krugier.

Citeste si:

Sharon Kim, directoarea departamentului de Arta Moderna si Impresionista al casei Christie's, spune ca pretul estimativ pentru aceasta macheta a fost calculat pe baza preturilor obtinute de opere comparabile create de Picasso.

Cel mai mare pret oferit vreodata pentru o sculptura de Picasso a fost de 29,1 milioane de dolari, pentru "Tete de Femme (Dora Maar)", in 2007, potrivit casei Christie's.

Macheta scoasa la vanzare are o inaltime de 104 centimetri, este realizata din metal si este expusa in aceste zile la sediul din Chicago al casei Christie's.

Licitatia va avea loc in perioada 4-5 noiembrie la New York.