E cat un ou de gaina: la ce suma a fost vandut un diamant de peste 118 carate

Un diamant alb de 118,28 carate a fost vandut cu 30,6 milioane de dolari la o licitatie in Hong Kong. Acesta face parte din categoria diamantelor transparente si marimea unui ou de gaina, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Organizatorii sustin ca acesta este "unul dintre cele mai formidabile nestemate propuse vreodata la licitatie" dintre diamantele transparente.

Diamantul, care are o puritate deosebita si are marimea unui ou de gaina, face parte din clasa D - cel mai inalt grad de clasificare acordat de Institutul de mineralogie american. Specialistii i-au estimat valoarea intre 30 milioane de dolari si 35 milioane de dolari.

In 2012, un colectionar a platit 26,7 milioane de dolari pentru un alt diamant transparent care avea 101,73 carate.
Diamantul, vandut luni seara la Hong Kong, a fost descoperit in 2011 intr-o mina dintr-o tara din sudul Africii, al carei nume nu a fost dezvaluit. In stare bruta, nestemata a avut 299 de carate. Ea a primit si un nume provizoriu - "diamantul oval magnific".

Chiar si asa, cea mai asteptata piatra pretioasa la licitatie este un diamant roz exceptional, estimat la peste 60 de milioane de dolari. Licitatia va avea loc in noiembrie, la Geneva.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri