Astfel, pe toata durata expozitiei, Asociatia Identitate Culturala Contemporana (AICC) va organiza saptamanal, la Casa Academiei, seri culturale tematice dedicate evenimentului.

Aniversarea a 1.900 de ani de la ridicarea Columnei in Forul lui Traian (113 e.n.) in capitala Imperiului Roman prilejuieste organizarea expozitiei "Columna lui Traian in arta contemporana". Aceasta reuneste lucrari de arta plastica inspirate de celebrul monument, apartinand artistilor romani contemporani. Lucrarile au fost atent selectionate cu sprijinul partenerilor AICC si Academia Romana, Uniunea Artistilor

Plastici din Romania si Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

Citeste si:

Expozitia a fost anuntata pe 24 mai, in cadrul galei aniversare dedicate implinirii a 1.900 de ani de la ridicarea Columnei lui Traian, eveniment organizat de AICC. Aceasta gala a cuprins o conferinta sustinuta de cercetatorul Leonard Velcescu, proiectarea unor filme documentare si un recital de pian.

De asemenea, invitatul special al vernisajului va fi pictorul Viorel Marginean, membru de onoare al Academiei Romane, care va participa si in calitate de expozant. Totodata, vor prezenta alocutiuni presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania Petru Lucaci, scriitorul Dinu Sararu, criticul de arta Corneliu Ostahie, cercetatorul in istoria artei Leonard Velcescu si presedintele executiv AICC Florin Parlea.

Expozitia "Columna lui Traian in arta contemporana" va fi deschisa in perioada 25 octombrie - 3 decembrie, de luni pana sambata, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.

Sursa foto: Wikipedia.org