Raspandirea zvonurilor menite sa izoleze anumite individe in cadrul unui grup reprezinta o forma de agresivitate indirecta pe care femeile au invatat sa o foloseasca pentru a avea succes in cursa evolutiei umane, se arata intr-un articol publicat in revista Philosophical Transactions, a Societatii Regale Britanice.

Articolul, care este bazat pe numeroase studii privind relatiile sociale intre femei din mai multe culturi, sustine ca astfel de agresiuni indirecte ajuta femeile sa elimine concurentele care le-ar putea "fura" partenerii.

"Femeile concureaza intre ele, iar competitia poate fi foarte acerba. Forma acestei competitii este de regula agresiunea indirecta, pentru ca acest tip de agresiune nu costa mult. Agresoarea nu risca sa fie ranita, insa poate face destul de mult rau", spune Tracy Vaillancourt, profesor de pshihologie la Universitatea Ottawa, autoarea cercetarii.

Vaillancourt spune ca femeile nu puteau risca o agresiune fizica la adresa concurentelor, pentru ca femeile sunt mai utile societatii (nasc si cresc copii) ca barbatii, care pot risca ranirea sau chiar moartea fara ca eliminarea lor sa aiba un impact decisiv asupra grupului. Din acest motiv, femeile ar fi evoluat in asa fel incat sa fie experte la acest tip de agresiune indirecta.

Citeste articolul integral pe Jurnalul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri