Coloane de marmura, decoratiuni spectaculoase, petreceri fastuoase si un strop de adrenalina intr-o casa care anul acesta, dupa investitii substantiale si lucrari de reabilitare migaloase, si-a recuperat farmecul de altadata.

Casa din bulevardul Regina Maria era in urma cu un secol resedinta familiei lui Alexandru Prager, membru al bogatei familii Prager, care detinea terneuri, imobile si magazine in intreaga tara, si unul dintre tinerii protipendandei bucurestene care a participat la primul raliu automobilistic din Romania.

Locuinta, a carei constructie a demarat in 1910, a facut parte din dota Mariei Zweifel, sotia lui Alexandru Prager, care la randul ei provenea dintr-o familie instarita. Familia Zweifel, de origine germanica-elvetiana, era formata din comercianti sositi in Bucuresti la final de secol XIX in anturajul regelui Carol I.

Citeste si:
HARTA chiriilor pentru birouri in fiecare poll de business in Capitala
HARTA chiriilor la spatii de...

Avand in vedere prestanta celor doua familii, casa celor doi nu putea sa fie altfel decat somptuoasa, arhitectura exterioara a fost realizata in stilul hausmanian, la interior saloanele si domitoarele aveau peretii tapetati in culori vii, iar intrarea era incadrata de statui si coloane de marmura. Locuinta a fost si prima casa dotata cu incalzire centrala si apa calda permanent.

Pasiunea lui Alexandru Prager pentru masini, el participand la o serie de raliuri impreuna cu printul Stirbei si alte persoane din anturajul regal, era vizibila in garajul locuintei unde erau parcate masini de lux.

Petrecerile impresionante si viata mondena plina de culoare s-a incheiat insa dupa venirea regimului comunist. In 1948, resedinta a fost confiscata, iar povestea plina de stralucire a devenit dramatica, dovada stand in starea precara a imobilului inainte de reabilitare si consolidare.

Citeste si:
Masini cu 7 locuri disponibile la vanzare in Romania
Masini cu 7 locuri...

Vila inainte de renovare ( sursa foto Villa Regina Maria/Facebook)

Locuinta a fost vanduta catre un investitor roman in 2010. Camioane intregi de gunoaie au fost scoase din imobilul a carui reabilitarea s-a incheiat abia in august 2013. Imobilul pastreaza o buna parte din elementele originale, acolo unde s-au pastrat ele fiind reconditionate. Astfel o parte din usi sau ferestre sunt inca cele originale, restul fiind reconstruite dupa fotografii de epoca.

Citeste si:
Unde se pun semnele de incepator pe parbrizul unei masini
Unde se pun semnele de...

“Proprietatea, recent reconditionata si de o eleganta distincta se potriveste pentru o firma de avocatura de prestigiu – pentru ca este apropiata de tribunale si de Curtea de Apel, pentru firme de consultanta sau institutii internationale, pentru ca este in imediata vecinatate a Palatului Parlamentului sau pentru o agentie media, datorita mansardei generoase si surprinzatoare ca amenajare, precum si curtii generoase, numai buna pentru petreceri si organizari de evenimente. Ca facilitati mai remarcam locurile de parcare din curte, o raritate pentru zona ultracentrala si faptul ca este la cinci minute de mers pe jos de statia de metrou Unirii”, spun oficialii Esop Consulting, care au precizat ca pretul de inchiriere este de 15.000 euro pe luna, suprafata disponibila fiind de peste 960 mp.

Fotografii realizate de Mircea Dragos


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Calculator impozit auto 2020: cat costa si pana cand se plateste